Fra bod til egen butikk

Et kunstnerisk bidrag til messen

Innehaver Jannike Lauritsen

I desember 2014 startet SevenDesign Atelier i en utebod hjemme hos innehaver Jannike Lauritsen, ved siden av annen full jobb. Etter kort tid og mange tilfeldige og heldige tilfeller havnet hun og hennes bedrift opp i Strandgata 34, i bakgården ved siden av skomakeren .

- Jeg har et rammeverksted, kunstgalleri og designbyrå, som også selger tegne- og maleutstyr. Jeg har en ny kunstutstilling her hver måned og selger forskjellig håndarbeid, alt fra lokale kunstnere i Nord-Norge, sier Lauritsen og fortsetter:

- Jeg lager selv mye forskjellig av tre og stein fra Tromsøya, Kvaløya og Ringvassøya, som eksempelvis smykker, smykkeskrin, øredobber, lysestaker og dørskilt. Jeg graverer også og tar imot bestillinger.

Kafé og større plass

I tillegg til butikken har Lauritsen også etablert Kunstkroken Kafé med salg av kaffe og vafler.
- Etter at jeg åpnet her har jeg fått bedre plass og kan nå også selge tegne- og maleutstyr, i tillegg til å gi lokale kunstnere mulighet til å sette opp utstillinger. Jeg jobber nå her fulltid, og kan holde tegnekurs ved behov, sier Lauritsen.


SevenDesign Atelier er å finne på Stand 62 på Nordnorsk Handelsmesse 05-07. Mai 2017.