Dette gjør handleturen til en drøm for småbarnsforeldre

Dette gjør handleturen en drøm for småbarnsforeldre  

- Det pleier å ende opp med at foreldrene må vente på barna.

Pekka Johnsen i FunPark gleder seg til å komme til byen

Pekka Johnsen i FunPark gleder seg til å komme til byen

Nordnorsk Handelsmesse som arrangeres 5.-7.mai skal være en messe i Tromsø for hele familien – og det skal være gøy for alle. Derfor passer det helt perfekt at FunPark kommer til messa med sine fantastiske hoppeslott, hoppesklier og andre gøyale aktiviteter.

–  FunPark er blitt et «begrep» i Nord-Norge. Når folk hører at Funpark rigger seg til så har de lyst til å komme, sier Pekka Johnsen som driver FunPark.

Mye moro

Hvert av Funparks produkter tar hele 60 kvadratmeter og noen er oppe i syv meter høye, så dette er nok en større «lekepark» enn de aller fleste er vant til. Det vil være til sammen 200 kvadratmeter med moro.

– Vi har holdt på med dette i ti år. Selv om vi er plassert i Harstad så har vi blant annet satt opp Funpark i Tromsø under Arctic Race for to år siden og da TIL hadde 90-årsjubileum på Alfheim Stadion, sier Johnsen.

Hoppe i været

De minste lekestasjonene er for de fra to til åtte år, mens de største er for de fra seks til 99 år – da blant annet med store trampoliner. De største barna kan holde på med dette selv mens foreldrene handler.

–  Det vil naturligvis være vakter mens vi holder på og en fin måte å få barna til å aktiviseres når foreldrene shopper, sier han.

Med Bungee Jumper kan du hoppe seks til åtte meter opp i lufta

Noe av det mest populære er «Bungee Jumper», som er en strekktrampoline.

– Det er en helt utrolig morsom aktivitet som både små og store blir hekta på. Man kan komme seg seks til åtte meter opp i lufta på en trygg og gøyal måte. Vi har mange ungdommer som har fått til både dobbelt- og trippelsaltoer mens de prøvde denne.

Sen stengetid

Nå ser Johnsen fram til å spre glede til må og store under messa.

–  Det blir kjempeartig. Det er fantastisk å komme til steder hvor folk blir så glade for å kunne bruke slike ting. Så store ting som dette står ikke fast noen plass så det er ikke så ofte man får oppleve dette.

Av erfaring så er det nok foreldrene som ender opp med å måtte vente på barna, og ikke omvendt, som det vanligvis er i shoppingsammenheng.

Det kan godt hende at barna ikke vil dra hjem når de er i FunPark

– Barna vil som regel ikke forlate oss. Jeg tror aldri vi har stengt til avtalt tid, sier Johnsen og ler.

Hun har måtte jobbe hardt og lenge. Nå driver hun sitt eget skjønnhetsfirma.

Fra familiebedrift til egne bein

Lise Føreland er 32 år og innehaver av sitt eget firma «LiseLakk». I tillegg til å være franchisetaker for Lakkbar på Jekta og Nerstranda er hun også eier av skjønnhets-salongen BeautyBar, med lokasjon i lokaler i Storgata (J.M Hansen-gården). Veien hit har i midlertidig ikke vært så enkel.

– Jeg har definitivt gått det som kategoriseres «livets skole». Jeg har vært alvorlig syk og måtte bygge opp livet mitt stein for stein for å komme meg opp og fram, i tillegg har jeg lært at livet er sårt og at vi ikke har noen garantier om hva som skjuler seg bak neste sving, forteller Føreland.

Tilegner seg ny kunnskap

Som ung jobbet hun i familiebedriften «Heis-Tek AS» (nå «Heis1») ved siden av skolen og etter hvert fulltid før familien solgte selskapet. I tillegg har hun også vært styremedlem i familiebedriften.

–  Erfaringene fra familiebedriften har gitt meg et veldig godt grunnlag for å stå på egne ben. Jeg mener ingen skole kan måle seg med egne erfaringene og de feilene man gjør langs veien, sier Føreland.
 
Nå tilegner trebarnsmoren seg alt av kunnskap hun kan for å utvikle seg selv og firmaet sitt.

– Det kan også hende jeg begynner å studere fra høsten av. Jeg griper hver eneste dag og øyeblikk så mye som jeg kan, sier Føreland.

Spennende tilbud

LiseLakk tilbyr i kraft av BeautyBar blant annet kurser og behandlinger innenfor skjønnet og helse, arrangementer og utleie av manikyrister. På messen får man oppleve litt av hvert av de mange spennende tilbudene Lise har å tilby.

– Jeg kommer til å ha med meg noen manikyrister/terapeuter og om mulig kanskje noe med vipper og bryn. I tillegg ønsker jeg å vise hva BeautyBar og Lakkbar tilbyr av behandlinger, men også det at vi setter sammen eventer for venninner, utdrikningslag og lignende.

 I tillegg driver Lise også Føreland med Coaching.

– På messen vil jeg derfor tilby en gratis veiledningstime hos meg i etterkant, men om det skulle være kapasitet vil jeg også tilby det underveis. Det man i alle fall kan vente seg er velvære og god atmosfære på vår stand, sier Føreland.

 

 

Fra bod til egen butikk

Et kunstnerisk bidrag til messen

Innehaver Jannike Lauritsen

I desember 2014 startet SevenDesign Atelier i en utebod hjemme hos innehaver Jannike Lauritsen, ved siden av annen full jobb. Etter kort tid og mange tilfeldige og heldige tilfeller havnet hun og hennes bedrift opp i Strandgata 34, i bakgården ved siden av skomakeren .

- Jeg har et rammeverksted, kunstgalleri og designbyrå, som også selger tegne- og maleutstyr. Jeg har en ny kunstutstilling her hver måned og selger forskjellig håndarbeid, alt fra lokale kunstnere i Nord-Norge, sier Lauritsen og fortsetter:

- Jeg lager selv mye forskjellig av tre og stein fra Tromsøya, Kvaløya og Ringvassøya, som eksempelvis smykker, smykkeskrin, øredobber, lysestaker og dørskilt. Jeg graverer også og tar imot bestillinger.

Kafé og større plass

I tillegg til butikken har Lauritsen også etablert Kunstkroken Kafé med salg av kaffe og vafler.
- Etter at jeg åpnet her har jeg fått bedre plass og kan nå også selge tegne- og maleutstyr, i tillegg til å gi lokale kunstnere mulighet til å sette opp utstillinger. Jeg jobber nå her fulltid, og kan holde tegnekurs ved behov, sier Lauritsen.


SevenDesign Atelier er å finne på Stand 62 på Nordnorsk Handelsmesse 05-07. Mai 2017.